Slaghek Bulldogs

Informatie & visie op onze fokkerij

 Ons fokbeleid

Honden zijn voor ons een passie: als pup, als showhond en als  uitdaging in de fokkerij. Wij proberen onze combinaties weloverwogen te maken, waarin gezondheid, schoonheid en karakter op de voorgrond staan, zoals de standaard ons voorschrijft.

 De uitdaging ligt in de typische Bulldog, gezond en sterk, en niet overdreven in zijn raskenmerken. Wij proberen daarbij ook op de details te letten, waarvan het hoofd,  de ribben, de hoogte van de hond, het beenwerk, en de functionaliteit en een gezonde krachtige ademhaling de speerpunten vormen. 

Wij fokken niet zo veel, maar als wij een nestje hebben, is dat het middelpunt waar alles om draait. Zij worden omringd met veel zorg en aandacht, zijn continue in de huiskamer, en en maken al vroeg kennis met alles wat belangrijk voor ze is. Mensen, andere honden, visite, radio en tv, en alle huishoudelijke aktiviteiten. 

 Wij kunnen nooit voor 100% garanderen dat er bij ons niet eens een keer iets misgaat; maar wanneer dat gebeurt, zijn we open en eerlijk, voor de pup en de toekomstige nieuwe eigenaar. Wij vinden het prettig om van al onze honden op de hoogte blijven, en sluiten ons niet af voor eventuele problemen die zich onverhoopt wel eens voor kunnen doen.

 Tegelijkertijd genieten we van onze pups, en van het bezig zijn met hen. Lekker buiten spelen, hun ontmoetingen met onze andere honden, hun verbazing over de buitenwereld. We proberen hen zoveel mogelijk te laten ontdekken; in de veilige huiskamer, en later in de tuin, en in die grote mensenwereld. We nemen ze mee voor een autoritje, met het winkelen, en wandelen met hen in de bossen nabij ons huis. We proberen ook om hen zoveel mogelijk zindelijk te maken, en helpen u op weg om hen alles te leren om samen een lang en gelukkig leven tegemoet te gaan.

 Nieuwe eigenaars van de pups krijgen van ons;
# een informatieboekje mee met een aantal praktische tips en advies op gebied van voeding en opvoeding.
# een dekentje met nestgeur
# een tuigje met riem
# voeding voor de eerste twee weken
# Eu-Dierenpaspoort
# gezondheidsverklaring van onze dierenarts
# stamboom erkend door FCI
# prima garantie en voorwaarden
# duidelijke afspraken
# begeleiding en nazorg
# één jaar lidmaatschap Bulldog Club Nederland
  
Wat wij verwachten van de nieuwe puppie eigenaars..
# Liefst voordat de pups geboren zijn, een bezoekje.
# Op afspraak bent u altijd welkom.
# Onze pups worden door ons met veel liefde en zorg groot gebracht, wij dragen deze  taak graag aan u over en hopen dat het jonge dier, ook als hij groot is, aan uw verwachtingen voldoet.
# Met wat geduld, liefde en vooral veel toewijding zal dat  best lukken.
# Mochten zich toch problemen voordoen dan stellen wij het zeer op prijs dat u ons informeert en onze adviezen opvolgt.

 

Verder zijn wij ook Clubfokker van de Bulldog Club Nederland en houden wij ons aan hun fokreglement.

Mocht u geïnteresseerd zijn in een pup van onze kennel, neem dan gerust contact met ons op en laat u zich informeren over ons fokprogramma en/of eventuele pups die we op dat moment mochten hebben.